Aquapoldro Algemeen
Aquapoldro Algemeen

Aquapoldro maakt zich sterk voor “Code Blauw”:
Zwem Sportief!

Wat is Code Blauw?
Met Code Blauw laten de KNZB, zwemverenigingen en zwembaden zien dat we ons samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat.
Het is onze ambitie om een blauwe golf te creëren, waarbij iedereen elkaar aansteekt om op een positieve manier met elkaar, met de sport en de faciliteiten om te gaan.
Hierbij moet je denken aan:
  • Voorkom grensoverschrijdend gedrag
  • Gedraag je sportief ( zowel in het water als op de tribune)
  • Houd je aan de spel – en gedragsregels
  • Investeer in het plezier om onze sport te bedrijven
Kortom : Code Blauw: staat voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
Bij Aquapoldro streven we naar een zwemsportklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen. 

We hebben nu twee ambassadeurs die de rol van vertrouwenscontactpersoon vervullen. We kunnen echter nog wel extra ambassadeurs gebruiken uit de verschillende afdelingen. Aquapoldro verzorgt eventuele opleidingen en nascolingen via de KNZB. Van elke afdeling zal er minstens één kaderlid de workshop 'Herkennen van grensoverschrijdend gedrag' volgen. De ambassadeurs gaan in de afdelingsbesturen voorlichting geven over Code Blauw, de te zetten stappen en hun rol als vertrouwenscontacpersoon.

Bij de vertrouwenscontacpersoon kun je terecht met vragen en meldingen over Code Blauw en grensoverschrijdend gedrag via e-mail en telefonisch. Een melding kan niet anoniem, het dagelijks bestuur van Aquapoldro wordt altijd geïnformeerd. Wil je toch anoniem melden stuur dan geen mail, maar bel de vertrouwenscontactpersoon. Of neem contact op met de vertrouwenspersoon van KNZB of NOC/NSF via deze link.

Bij Aquapoldro hebben we twee vertrouwenscontactpersonen, een vrouw en een man (Hilly Panjer en Marc van den Broek).

Hilly Panjer
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 
Marc van den Broek
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: